Keressen fel bizalommal!   +36-70-330-6001   info@kutepites.hu

Azt tapasztaltam, hogy sokan kérdőjelezik meg azt, hogy a saját kertjükben lévő kúthoz miért kell engedély. Alább az engedélyezés melletti ésszerű érveket fogom bemutatni, és az azt szükséges szabályozást.

Mivel minden folyamatosan változik, ezért Én ezzel az egyik új weboldallal követem le azokat a változásokat, amik a minőségi, és professzionális munkához nélkülözhetetlenek.

Az alábbi cikket nem csak az agráripari szakembereknek másolom be, mert úgy gondolom, hogy az gazdaságossági számolások mellett a kútépítés folyamatait is jól mutatja be. Épp ezért ajánlom szívesen az Agrároldal.hu8 oldalon megjelent cikket.

Nos, akár hiszi, akár nem, a kútfúrók közt is legalább ekkora a különbség. Javaslom, alaposan nézzen utána, hogy kivel furat kutat, mert nem biztos, hogy Ön is jól fog kijönni.

A telefonon érdeklődőimnek folyamatosan ezekről a jelenségekről beszélek, mert sajnos nehéz indokolni, hogy miért is kerül annyiba a professzionális kútfúrás annyiba, amennyibe kerül. Örülök, hogy az Origo.hu foglalkozik a témával, és még ha ennyire puritánul is foglalkozik vele, de leírja a valós tényeket.

Nos, lassan véget ér az idei kútfúrás szezonja, de azért van még munka bőven. Mindenesetre mostanában kicsit több idő van újra, hogy foglalkozzunk a webes munkával is, ezért most egy új angol kútfúró technológiát mutatunk be, amivel igazán profin lehet lyukat fúrni, ami minket kútfúrókat érdekel.

A nyár egyik legérdekesebb munkáim közé tartozik, az a fúrás, ahol nem kutat építenem, hanem a Budapest, Határ úti OVIT részére egy új transzformátor beüzemeléséhez szükséges földelő szondák telepítését. Íme néhány hangulatkép az elvégzett munkáról.

Általában a kútfúrással az a baj, hogy sok munka van vele, de a végeredmény nem igazán látványos, ezért nehéz a megrendelőnek bemutatni azt, hogy mitől is olyan különleges egy professzionálisan fúrt és kiépített kút egy kókler “betanított” munkáshoz képest. Így volt ez a közelmúltban is egy tatai monitoring kúttal, amit a Jávorka Sándor Iskolában fúrtunk. Mélysége 8 méter.

Mostantól komoly bírságot kaphatnak azok a kúttulajdonosok, akik a megfelelő engedély nélkül építettek kutat, melyet a 438/2015 kormány rendelet szabályoz.

kútépítés

A föld alatti vizeink végesek! Amennyiben túl sok kút szívja ezt el, akkor előfordulhat, hogy a Hatóságok nem adnak ki több fennmaradási engedélyt a szabad vízkészlet hiánya miatt, hogy az engedéllyel rendelkezőknek maradjon. Ebben az esetben az engedély nélküli kutakat hatóságilag megszüntethetik, betemethetik!

kútépítés

Az alábbi bejegyzésünk, kifejezetten a települési önkormányzatok jegyzőjének szól. Amennyiben kutat engedélyeztetne, akkor érdemes ezt bemutatni részükre, mint egy új szabályozást az engedélyeztetéshez. Forrás: Önkormányzati Hírlevél 2017. évi 1. szám