Keressen fel bizalommal!   +36-70-330-6001   info@kutepites.hu

kútépítés

A föld alatti vizeink végesek! Amennyiben túl sok kút szívja ezt el, akkor előfordulhat, hogy a Hatóságok nem adnak ki több fennmaradási engedélyt a szabad vízkészlet hiánya miatt, hogy az engedéllyel rendelkezőknek maradjon. Ebben az esetben az engedély nélküli kutakat hatóságilag megszüntethetik, betemethetik!

Az engedély nélkül készült kútra az 1995. évi LVII. vízgazdálkodásról szóló törvény 29. paragrafusa rendelkezik, amely 2018. január 1-én lépett hatályba, vagyis pár napja.

(3) Új vízjogi engedély csak abban az esetben adható ki, ha az engedélyesek számára az engedélyben meghatározott vízmennyiség biztosítható.

(7) Mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő, aki 2018. január 1-jét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha
a) a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi, és
b) az engedély megadásának feltételei fennállnak.

Vagyis a 2018. január 1. előtt engedély nélküli kutakat még most meg lehet tartani bírságmentesen, de engedélyezni kell azt a helyi vízügyi hatóságnál 2018 december 31-ig (törvényi leírás).

Most még lehetősége van büntetlenül engedélyeznie kútját, ha Önnek nincs hozzá engedélye. Vegye fel velem a kapcsolatot itt, és én megoldom Önnek, hogy megmaradjon a kútja.